Focaccia

Focaccia

Hjemmelavet Focaccia opskrift.

Jeg er oplært under en italiener på Hotel Julsø. Og han nød at lave et godt focaccia brød. Og den tradition, har jeg valgt at tage med mig videre. Basicopskriften er reelt set den samme som alt andet brød. Dog ved et focaccia, lader man det ligge og hæve i olivenolie. Dette giver focaccia brødet den kendte svampede krumme.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.

Focaccia

Min version af det klassiske italienske brød - focaccia. Kendt for sin svampede konsistens, og med noget lækkert fyld ovenpå, smager det himmelsk.
Forb. tid20 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid1 t 55 min
Ret: Bagværk, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Antal: 1 Bradepande

Ingredienser

Focaccia

  • 7 dl Vand lunken
  • 1 pakke Gær
  • 3 dl Olivenolie
  • 2 spsk Salt
  • 1 kg Hvedemel evt. noget semula eller typo 00

Fyld

  • 2 Tomater Skåret i skiver
  • 10 Oliven Skåret i skiver
  • 3 spsk Havsalt
  • 1 bundt Rosmarin
  • 1 bundt Timian
  • 3 fed Hvidløg
  • 2 stk Rødløg Skåret i skiver og smørstegt

Sådan gør du

  • Rør gæret ud i det lunkne vand.
  • Rør 1 dl olivenolie og saltet i.
  • Tilsidst æltes melet i. Om du gør det i hånden eller en røremaskine, er helt op til dig.
  • Hæld de sidste 2 dl. Olivenolie op i en stor skål, og vend den faste klump dej i den. Så dejen bliver "våd" hele vejen rundt.
  • Sæt det til hævning i 45 min, et lunt sted.
  • Smør en bradepande med noget olivenolie, og tryk dejen flad ud i bradepanden.
  • Lad den efterhæve i 25 minutter.
  • Lav fordybninger i dejen med bunden af en grydeske eller en finger.
  • Stop fyld på. Mulighederne er mange. Prøv f.eks. Rosmarin og Havsalt Timian og Oliven Tomat og Hvidløg Eller kombiner selv.
  • Bag ved 225 grader i 25 minutter ca.
    Focaccia



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *