Chokolade Fudge
Hjemmelavet Chokolade Fudge opskrift.
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har min daglige gang på Restaurant Komfur i Latinerkvarteret i Aarhus. Når jeg ikke lige har noget at lave, går jeg og roder med hjemmelavede ting, som vi kan sælge i restauranten. Mange af opskrifterne, deler vi gerne ud af her på siden. På et tidspunkt i sensommeren 2015, gik jeg og rodede med noget nyt “Sødt til kaffen”. Her blev det bl.a. til denne chokolade fudge. Hele ideen var, at man skulle kunne lave det i forvejen, at det skulle kunne holde sig og være nem for os tjenere at anrette. Så ligesiden har vi altid haft en bøtte stående med chokolade fudge som en del af sødt til kaffen. Og for at være ærlig – chokolade fudge smager pisse godt.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.
Chokolade Fudge
Ingredienser
Chokolade Fudge
- 400 g Mørk Chokolade
- 1 dåse Kondenseret Mælk
- 50 g Smør
Fyld
- 5 spsk Lakridspulver
- 50 g Hasselnødder Hakkede
- 50 g Mandler Hakkede
- 100 g Mørk Chokolade Smeltet
- 25 g Frysetørrede Hindbær
Sådan gør du
- Hak chokoladen groft, og kom den i en kasserolle sammen med kondenseret mælk og smør. Lad det smelte ved svag varme. Rør jævnligt, så det ikke sætter sig på bunden.
- Beklæd en ca. 40 x 40 cm stor form med bagepapir - gerne én i silikone, så er den nemmest at trykke ud.
- Rør evt. noget fyld i (Se forslag under ingredienser) og kom fudgemassen i formen.
- Stil den på køl i minimum 3 timer.
- Pynt evt med smelt chokolade, frysetørrede hindbær etc.
- Skær den ud i små mundrette stykker og server.