Kammerjunker

Kammerjunker

Hjemmelavede Kammerjunker opskrift.

Hvad er mere sommer end koldskål med Kammerjunker!? Og når man nu alligevel er gået igang med at lave sin egen koldskål. Hvorfor så ikke gå all-in og lave sine egene kammerjunker!? Denne her opskrift på kammerjunker er meget simpel, og de smager fantastisk. Så det er bare med at komme igang.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.

Kammerjunker

Hvad er mere sommer end koldskål med Kammerjunker!? Og når man nu alligevel er gået igang med at lave sin egen koldskål. Hvorfor så ikke gå all-in og lave sine egene kammerjunker!? Denne her opskrift på kammerjunker er meget simpel, og de smager fantastisk. Så det er bare med at komme igang.
Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid1 t
Ret: Desserter, Kager, Småkager
Køkken: Dansk
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 285 g Hvedemel
  • 120 g Smør Blødgjort
  • 100 g Sukker
  • 1 Æg
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 Vaniljestang
  • 0,5 dl Mælk

Sådan gør du

  • Del vaniljestangen på midten, og skrab indholdet ud med en urtekniv.
  • Rør sukker og vanilje sammen i en skål.
  • Rør mel, bagepulver og smør i.
  • Til sidst rører mælken i.
  • Rul dejen ud i pølser, og skær dem ud i stykker.
  • Bag dem i ovnen uden varmluft, 180 grader i 10 min.
  • Lad dem køle af i en tyve minutters tid.
    Kammerjunker



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *