Hyldebærsaft

Hyldebærsaft

Hjemmelavet Hyldebærsaft opskrift.

Normaltvist plejer jeg at lave Hyldeblomstsaft af det hele. I år lod jeg dog nogle blomster hænge, som kunne blive til bær. Så i år har jeg kogt hyldebærsaft for første gang. Jeg havde en citronverbena der var ved at gro fra mig ude i haven. Så det blev en til Hyldebærsaft med citronverbena. Hvis ikke man har citronverbena på lager, kan man sagtens lave hyldebærsaft med andre urter i – citronmelisse, timian, mynte, rosmarin etc. Ja, og så er der selvfølgelig noget med, at det kurerer en god snue, serveret varm med en skvis rom i.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

 

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Hyldebærsaft

Min opskrift på hjemmelavet hyldebærsaft. Den smager fantastisk, er god mod forkølelse til vinter, hvis den serveres varm med lidt rom i
Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Ret: Drikkevarer
Køkken: Dansk
Antal: 2 liter

Ingredienser

  • 2 kg Hyldebær
  • 1 liter Vand
  • 750 g Rørsukker
  • 1 stor håndfuld Citronverbena brug evt. mynte, citronmelisse, timian etc.
  • 1 Citron saften derfra
  • Atamon

Sådan gør du

  • Hæld hyldebær, vand og citronverbena op i en stor gryde med låg.
  • Sæt det til at koge ved svag varme. Når bærerne brister er de kogt længe nok (ca. 20 minutter).
  • Tag det af varmen og si bærerne fra, gennem et klæde.
  • Hæld saften tilbage i den rengjorte gryde og giv det et opkog med citronsaft og sukkeret.
  • Tag det af varmen, lad det køle af og hæld det på atamon skyllede flasker.
  • Blandingsforholdet bliver 1:4 ca.
    Hyldebærsaft



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *