Sødmælkshorn

Sødmælkshorn

Hjemmelavede Sødmælkshorn opskrift.

En ustyrlig lyst til noget sødt bagværk…ikke kage…nej det skulle være noget andet – Svaret blev Sødmælkshorn. Hvad forskellen på sødmælkshorn og kærnemælkshorn aner jeg ikke hvad er, udover det indlysende – sød kontra kærnemælk.

Jeg valgte at lave sødmælkshorn. Junior under armen og i den lokale dagligvarer pusher efter ingredienser. Det blev til tre forskellige slags, med henholdsvis chokolade, marcipan og marmelade som fyld.

Hvis jeg selv skal sige det, blev resultatet ret godt! Så her kommer min opskrift på sødmælkshorn.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Sødmælkshorn

Lækker og nem opskrift på sødmælkshorn. Fyldet kan man selv bestemme, jeg har personligt brugt chokolade, marmelade og marcipan.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Bagværk, Kager
Køkken: Dansk
Antal: 16 stk

Ingredienser

Sødmælkshorn

  • 350 g Hvedemel
  • 5 tsk Bagepulver
  • 2 spsk Sukker
  • 150 g Smør blødgjort
  • 2 dl Mælk

Fyld

  • 100 g Marcipan
  • 16 spsk Marmelade
  • 100 g Chokolade

Pynt

  • 2 Æg
  • Perlesukker
  • Hasselnødder Hakkede

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og sukker sammen i en skål.
  • Smuldr smørret i.
  • Til sidst røres mælken i og dejen samles.
  • Drys mel på et bord.
  • Del dejen i to lige store stykker, og rul dem ud hver for sig, til en cirkel med ca. 27 cm i diameter.
  • Del dem i 8 lige store stykker, og læg det foretrukne fyld på i den brede ende.
  • Rul dem sammen til horn og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Til sidst pensles hornene med to sammenpiskede æg, og det foretrukne pynt drysses på.
  • Bages ca. 15 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
    Sødmælkshorn



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *