Flødekartofler
Hjemmelavede Flødekartofler opskrift.
Endnu en af de helt store klassikere – Flødekartofler. Hvem har ikke gode minder mad minder fra barndommen, hvor flødekartofler har være involveret? Flødekartofler går bare godt til meget, den glaserede skinke eller et godt stykke mørt kød. Her er min version af den gode klassiker flødekartofler.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Flødekartofler
Ingredienser
- 1,5 kg Kartofler
- 1 Løg
- 0,5 liter Fløde
- 100 g Revet ost
- 0,5 tsk Muskat Revet
- 3 tsk Groft salt
- Peber
- Sødmælk evt.
Sådan gør du
- Skyl kartoflerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Jeg har fået en foodprocessor, den kan gøre det på 2 minutter. Ejer man ikke en, er det igang med kniven...
- Snit løget i tern.
- Bland de resterende ingredienser sammen i en skål. Fløde, Muskat, salt og peber.
- Fordel løg, kartofler og osten i et ildfast fad.
- Hæld flødeblandingen udover. Dækker den ikke helt, kan der toppes med mere fløde eller sødmælk.
- Bag kartoflerne i ovnen i en times tid ved 200 grader.