Glaseret Skinke

Glaseret Skinke

Hjemmelavet glaseret skinke opskrift.

Nogle spiser glaseret skinke til jul, andre spiser glaseret skinke til nytår. Jeg er egentligt ikke så hellig, jeg spiser glaseret skinke når jeg har lyst…Det er endnu en af de retter, som alle kan lide. Men ingen laver, da det tager lidt tid, og ikke længere er forbundet med et “prestige-” eller “festmåltid”. Det er egentligt lidt en skam, for det smager himmelsk, og kunne idag måske give mere WOW-faktor, end det efterhånden klassiske rosastegte stykke okse.

 

Server det med flødekartofler og en Coleslaw som salat. Ja eller hvad dit yndlingstilbehør nu er.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Glaseret Skinke

Nogle spiser glaseret skinke til jul, andre spiser glaseret skinke til nytår. Jeg er egentligt ikke så hellig, jeg spiser glaseret skinke når jeg har lyst.
Forb. tid30 min
Tilb. tid1 min
Samlet tid33 min
Ret: Hovedretter
Køkken: Dansk
Antal: 8 personer

Ingredienser

Skinken

  • 2,5 kg Skinke evt. Hamburgerryg
  • 2 Løg
  • 10 Peberkorn

Glasering

  • 4 spsk Sennep Dijon
  • 1 dl Honning
  • 1 dl Brun Farin
  • 2 spsk Rasp
  • 0,5 dl Olie Raps eller anden neutral olie
  • 0,5 Appelsin skallen derfra

Sådan gør du

Skinke

  • Kom skinken i en stor gryde med vand, der netop dækker, og bring det i kog.
  • Skær løgene ud i en fire stykker, og kom dem i gryden sammen med de hele peberkorn.
  • Kog skinken i 45 minutter.
  • Når skinken har kogt, slukkes for blusset. Lad den stå og trække i gryden i et par timer.

Glasering

  • Rør alle ingredienserne til glaseringen sammen i en skål.
  • Tag skinken op ad gryden, skær sværen af og rids fedtlaget i tern.
  • Smør glaseringen godt ind i skinken.
  • Giv den til sidst 15 minutter ved 225 grader i ovnen. Eller til glaseringen er blevet gylden.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *