Hønsesalat

Hønsesalat

Hjemmelavet Hønsesalat opskrift.

En god gammeldags og klassisk hønsesalt, ikke for folk med fedt angst. Men ligemeget hvad, så slår den hjemmelavede hønsesalat K-Salats hønsesalat med længder!  Denne hønsesalat, gør sig perfekt på det store kolde bord evt. til påskefrokosten, eller bare en almindelig søndagsfrokost, når familien kommer på besøg.

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Hønsesalat

En god klassisk hønsesalt, fra farmors opskriftsamling
Forb. tid30 min
Tilb. tid1 min
Samlet tid32 min
Ret: Forretter, Hovedretter, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 16 Personer

Ingredienser

  • 2 hele Kyllinger
  • 1/2 l Creme Fraiche
  • 300 g Mayonnaise
  • 1/4 dl Piskefløde
  • 1 spsk Sennep
  • 1 ds Asparges
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Fyld en kæmpe gryde med vand og 1 tsk salt, og sæt den til at koge. Fyld evt. suppeurter som gulerod, løg, porre og selleri i gryden, eller en bouillonterning eller to.
  • Kog kyllingerne i en time.
  • Tag kyllingerne op ad gryden og sæt til afkøling. Imens de stadig er lune, pilles kødet fra skroget og skindet i mindre stykker.
  • Bland alle de øvrige ingredienser sammen i stor skål.
  • Vend til sidst kyllingestykkerne i, og smag til med salt og peber.
    Hønsesalat



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *