Tebirkes

Tebirkes

Hjemmelavede Tebirkes opskrift.

Billede titlen passer virkelig godt på disse tebirkes. Det er virkelig nemme tebirkes. Man skal ikke være gastronom eller udlært kok, for at få et godt resultat ud af denne tebirkes opskrift. Og så smager de bare himmelsk, når de er friske ud af ovnen, stadig lune med smør på som smelter ned i de friskbagte tebirkes, så bliver det ikke meget bedre…

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Tebirkes

Opskrift på Nemme tebirkes, lavet af Munke Mølle som et samlekort man kunne tage i sit lokale supermarked.
Forb. tid30 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid1 t 27 min
Ret: Bagværk, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 16 stk.

Ingredienser

Dej

  • 300 g Hvedemel
  • 100 g Smør
  • 25 g Sukker
  • 1 Æg
  • 1 pakke Gær
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 dl Mælk

Pynt

  • 1 Æg Pisket sammen
  • 25 g Birkes

Sådan gør du

  • Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter hvedemelet og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hviler et par minutter.
  • Da denne dej ikke skal forhæve, rulles den straks ud i et stykke på 20 x 65 cm.
  • Overfladen pensles med det sammenpiskede æg, og dejen foldes sammen, så der fremkommer 3 lag. Tjek evt. tegningerne på opskrift billedet.
  • Den sammenlagte dej vendes nu med bunden i vejret, pensles med resten af det sammenpiskede æg, drysses med birkes og skæres ud i 16 lige store stykker, som anbrniges på en smurt plade og hæver til dobbelt størrelse et lunt sted - ca. 45 minutter.
  • Bag tebirkes på ovnens nederste rille ved 220 grader i en forvarmet ovn i ca. 12 minutter.
    Tebirkes

Noter

Dybfrysning: Brødet lægges i en plastikpose eller pakkes ind i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt (ca. 42 grader) og opbevares i dybfryseren ved minus 18 grader (opbevarings tid ca. 6 mdr).
Optøning: I stuetemperatur optøes brødet på køkkenbordet indpakket i fryseemballagen på ca. 25 minutter. Eller i en forvarmet ovn på 220 grader - optøes brødet på ca. 6 minutter



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *