Chokolade Fondant

Chokolade Fondant

Hjemmelavet Chokolade Fondant opskrift.

Chokolade Fondant er også kendt som blødende chokoladekage, kokkens blødende hjerte….Chokolade Fondant har mange navne! Dette er en klassisk og let opskrift, som kan laves flere dage i forvejen. Jeg har personligt altid Chokolade Fondant stående i fryseren, som hurtigt kan tages op og bages. Hvilken kage tilbyder du uventede gæster!?

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Chokolade Fondant

Perfekt dessertkage, som man altid kan have stående i frysere, til ubudne gæster...
Forb. tid30 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid42 min
Ret: Desserter, Kager
Køkken: Fransk
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 250 g Chokolade Mørk med højt cacao indhold
  • 250 g Smør
  • 250 g Sukker
  • 4 Æg
  • 80 g Hvedemel

Sådan gør du

  • Væd sukkeret let i vand, så det bliver vådt. Der skal helst ikke for meget i.
  • Kog vandet og sukkeret op til en sukkerlage. Og sæt det til afkøling i køleskabet.
  • Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Og sæt det til afkøling i køleskabet.
  • Vend forsigtigt alle ingredienserne sammen.
  • Sprøjt 15 små forme med vegetabilsk fedt. Alternativt kan man bruge smør.
  • Fordel en smule sukker i hver form, specielt op ad kanterne. Dette gør det lettere at få kagen ud af formen
  • Smid dem i fryseren. Og tag dem op når de skal bruges.
  • Tag dem op ad fryseren, og bag i 12 min ved 180 grader.
    Chokolade fondant



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *