Roulade

Roulade

Hjemmelavet Roulade opskrift.

Endnu en retro kage. Rouladen, som måske har fået sit stolte navn tilsværtet, af de ligegyldige evighedsholdbare roulader der ligger på de danske tankstationer! Men der er ikke meget der slår en hjemmebagt roulade.

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Roulade

Basis opskriften er den samme, som til en sandkage.
Forb. tid20 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid25 min
Ret: Bagværk, Desserter, Kager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 300 g Hvedemel
  • 300 g Smør
  • 300 g Sukker
  • 5 Æg
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 glas Marmelade Jordbær, hindbær eller hvad du ønsker

Sådan gør du

  • Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til konsistens som mayonaise.
  • Æggene tilsættes et ad gangen.
  • Til sidst blandes hvedemel og bagepulver i, og det hele røres til en ensartet masse.
  • Den færdigrørte dej smøres ud på pergamentpapir ca. 30 x 25 cm. (Husk at der er til 4 i én portion dej)
  • Bag på ovnens midterste rille ved 240 grader almindelig ovn, i ca. 5 minutter.
  • Når kagen er bagt, vendes den straks over på et stykke sukkerbestrøet papir.
  • Papiret fra bagningen trækkes af, og marmeladen smøres på med en paletkniv.
  • Bagværket rulles sammen til en roulade ved hjælp af det sukkerbestrøede papir, mens bagværket endnu er blødt og bøjeligt.
  • Rouladen drysses evt. med florsukker.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *