Rabarbersaft

Rabarbersaft

Hjemmelavet Rabarbersaft opskrift.

Der er ikke noget der tegner forårets fremmarch og sommerens komme, som rabarbersaft. Hvem har ikke barndomsminder om den smukke lyserøde rabarbersaft. Den har en dejlig mild sødme og smager bare fantastisk. Min version af rabarbersaft, er lavet med brun farin. Som giver en mørkere og mere intens smag.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Rabarbersaft

Den har en dejlig mild sødme og smager bare fantastisk. Min version af rabarbersaft, er lavet med brun farin. Som giver en mørkere og mere intens smag.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Drikkevarer
Køkken: Dansk
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 500 g Rabarber
  • 1 Citron økologisk
  • 1 l Vand
  • 250 g Brun Farin evt. brug almindelig sukker
  • 0,5 Vaniljestang

Sådan gør du

  • Skyl og rens rabarberne. Skær dem i centimeter tykke skiver.
  • Skyl citronen og skær den i 4-6 stykker.
  • Skær vaniljestangen over på midten, og skrab de sorte korn ud.
  • Hæld alle ingredienserne i en gryde (Inkl. skallen fra vaniljestangen)
  • Giv det et opkog i 5 minutter.
  • Hæld saften igennem et rent viskestykke.
  • Hæld på atamon skyllede flasker.
    Rabarbersaft

Noter

Kan holde sig 2-3 uger på køl.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *