Kold hvid Gløgg

Kold hvid Gløgg

Hjemmelavet kold hvid gløgg opskrift.

Jep…den er god nok! Kold hvid gløgg er det nye. I hvertfald for mit vedkommende. Jeg er træt af den klassiske varme røde gløgg. Jeg ved ikke hvilken tosse, der har vedtaget at man varmer rødvin op, og hælder frugt i den!? Denne opskrift, har vi opfundet på min arbejdsplads Komfur, da vi ville have en gløgg på som velkomst! Svaret blev en kold hvid gløgg. Det der startede som en køkkenchefs og min gode ide, endte med at (efter at have stået og hældt ting i en gryde) blive en dejlig og frisk kold hvid gløgg. Som hvis vi selv skal sige det, er helt fantastisk! Den har den alkohol snert over sig, som man kender fra klassisk varm gløgg, men samtidig er den mere frisk og ikke så tung som almindelig gløgg. Og i form af julekrydderierne, smager den også af jul!

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Kold Hvid Gløgg

Min og køkkenchefen fra Komfurs variation af en klassisk gløgg. Denne som en kold hvid gløgg, der er frisk og lækker, men stadig smager af jul og gløgg
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Drikkevarer
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 4 Kanelstænger
 • 8 Kardemommekapsler
 • 100 g Rørsukker
 • 2 Citroner usprøjtet
 • 1 fl. Hvidvin
 • 2 dl. Rom Lys
 • 2 dl Hyldeblomstsaft færdigblandet

Sådan gør du

 • Skær citronerne i skiver.
 • Kom det hele i en gryde og kog det op.
 • Lad det småsimre i 10 minutter.
 • For det bedste resultat, lad det stå natten over med alle ingredienserne i.
 • Sigt det i flasker og server.
  kold hvid gløggSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering