Jordbærgrød

Jordbærgrød

Hjemmelavet Jordbærgrød opskrift.

Der er ikke noget der for mig skriger sommer, mere end jordbærgrød. Og så fandt jeg fornyeligt ud af, at det tager ufatteligt kort tid, samt er utroligt nemt at lave jordbærgrød. Det kan faktisk klares på små 15 minutter at lave sin egen jordbærgrød. Og efter at have smagt den hjemmelavede jordbærgrød. Giver det ingen mening at købe den færdiglavede jordbærgrød.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Jordbærgrød

Hurtig og nem version af hjemmelavet jordbærgrød. Den smager langt bedre en købe jordbærgrød. Og kan laves på under 15 minutter. Sæt igang!
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid16 min
Ret: Desserter
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g Jordbær
  • 1,5 dl Vand
  • 5 spsk Sukker
  • 3 spsk Maizena
  • 1,5 spsk Vand
  • 0,5 Citron Saften derfra

Sådan gør du

  • Skyl og nip bærrene. Skær dem i passende mundrette stykker.
  • Hæld bærrene i en gryde med vand og sukker.
  • Kog dem op i en 3-4 minutter. Til jordbærrene er blevet bløde.
  • Rør maizenaen ud i et par spiseskefulde vand.
  • Rør blandingen i grøden under omrøring.
  • Lad det koge i et minutstid.
  • Sluk for varmen og rør citronsaften i.
  • Server den med Sødmælk eller fløde. Enten kold eller varm.
    Jordbærgrød

Noter

Prøv evt. med andre bær, som Hindbær, stikkelsbær, blommer (udstenede), tyttebær eller brombær.
Man kan også med fordel blande forskellige frugter etc - fx jordbær og rabarber.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *