Ice Tea (Komfuret’s)

Ice Tea (Komfuret’s)

Hjemmelavet Ice Tea opskrift.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har min daglige gang på Restaurant Komfur i Latinerkvarteret i Aarhus. Den tidligere køkkenchef (som nu også er skribent på siden) Morten Jensen og jeg, fik på et tidspunkt lov til, at fremstille vores egne drikkevarer. Så vi gik igang med at hygge og lege en masse. Det mundede bl.a. ud i opskriften på denne Ice Tea. Det tog lidt tid at regne den ud, og en årgang havde vi en 10-15 bøtter stående med forskelige prøver af Ice Tea. Det endte som så meget andet – “Keep it simple!”. Så her får du vores utroligt nemme udgave af en hjemmelavet Ice Tea.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.

Ice Tea

Min og køkkenchefen fra Restaurant Komfurs opskrift på hjemmelavet Ice Tea. Den er utroligt simpelt at lave, tager kun en halv time og smager langt bedre end købe versionerne.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Drikkevarer
Køkken: Amerikansk, Dansk
Antal: 1 liter

Ingredienser

 • 1 liter Vand Kogende
 • 60 g Rørsukker
 • 25 g Rooibos The
 • 1 Citron
 • 5 blade Mynte

Sådan gør du

 • Kog vandet i en elkede.
 • Skær citronerne i skiver.
 • Bland det hele sammen i en skål, og lad det stå og trække i en halv time eller mere.
 • Sigt væsken og server.
  Ice Tea

Noter

Man kan med fordel bruge andre the typer. Rooibos the har dog den egenskab at det giver en frugtig og sød ice tea. Hvor andre vil give en lidt mere bitter ice tea.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering