Æble-Solbær Saft (Komfuret’s)

Æble-Solbær Saft (Komfuret’s)

Hjemmelavet Æble-Solbær Saft opskrift.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har min daglige gang på Restaurant Komfur i Latinerkvarteret i Aarhus. Den tidligere køkkenchef (som nu også er skribent på siden) Morten Jensen og jeg, fik på et tidspunkt lov til, at fremstille vores egne drikkevarer. Så vi gik igang med at hygge og lege en masse. Det mundede bl.a. ud i opskriften på denne Æble-Solbær Saft. Det tog lidt tid at regne den ud, og en årgang havde vi en 10-15 bøtter stående med forskelige prøver af Æble-Solbær saft. Det endte som så meget andet – “Keep it simple!”. Så her får du vores udgave af en hjemmelavet Æble-Solbær saft.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.

Æble-Solbær Saft

Min og køkkenchefen fra Restaurant Komfurs opskrift på hjemmelavet Æble/Solbær Saft. Den er utroligt simpelt at lave, tager kun en halv time og smager langt bedre end købe versionerne.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Ret: Drikkevarer
Køkken: Dansk
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 8 Æbler
  • 1 kg Solbær Frosne er helt findt
  • 1 liter Vand
  • 700 g Sukker
  • 4 tsk Atamon

Sådan gør du

  • Skær kernehuset ud af æblerne, og skær dem i rustikke stykker.
  • Hæld vand, æbler og solbær i en gryde og giv det et opkog i 10 minutter.
  • Sigt det og hæld tilbage i gryden.
  • Hæld sukkeret i og kog saften ned i 20 minutter.
  • Hæld det på atamonskyllede flasker.
  • Blandingsforhold 1-5
    Æble-Solbær Saft



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *