Hyldeblomst Balsamico

Hyldeblomst Balsamico

Hjemmelavet Hyldeblomst Balsamico opskrift.

Som den kræmmer jeg er, har jeg enormt svært ved at smide ting ud! Efter sidste års saft produktion, gik jeg og ærgrede mig over, at jeg smed alle skærmene og citronerne ud. Derfor var målet i år, at lave 100% anvendelse af hyldeblomstskærmene. Hvilket også lykkes! Det er derfor blevet til en serie af opskrifter, alle lavet på resterne, eller viderebrug af den Mørke Hyldeblomst Saft.

En af de hurtigste og nemmeste projekter, blev Hyldeblomst Balsamico. For at være ærlig, så tager det ikke 10 minutter at lave en Hyldeblomst Balsamico. Men et par stænk af en hjemmelavet Hyldeblomst Balsamico ovenpå salaten, det smager simpelthen underskønt!

 

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Hyldeblomst Balsamico

En hurtig og nem opskrift på hjemmelavet Hyldeblomst Balsamico, der kan laves på få minutter, men smager fantastisk på salaten eller til at sautere grøntsager med.
Tilb. tid5 min
Samlet tid5 min
Ret: Forretter, Hovedretter, Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk

Ingredienser

  • 1 flaske Hvid Balsamico Condiment
  • 1 dl Hyldeblomstsaft Opskriften findes her på siden

Sådan gør du

  • Lirk forsigtigt "proppen" nede i flasken op, med en spids urtekniv.
  • Hæld 1/5 Balsamico ud.
  • Fyld hjemmelavet hyldeblomstsaft i istedet.
  • Stop evt. en hyldeblomst skærm i, for pynts skyld.
  • Stop den lille plastikprop tilbage i flasken, sæt låg på og ryst flaske grundigt.
  • Det var faktisk bare det...
    Hyldeblomst Balsamico



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *