Hyldeblomst Marmelade

Hyldeblomst Marmelade

Hjemmelavet Hyldeblomst Marmelade opskrift.

Som den kræmmer jeg er, har jeg enormt svært ved at smide ting ud! Efter sidste års saft produktion, gik jeg og ærgrede mig over, at jeg smed alle skærmene og citronerne ud. Derfor var målet i år, at lave 100% anvendelse af hyldeblomstskærmene. Hvilket også lykkes! Det er derfor blevet til en serie af opskrifter, alle lavet på resterne, eller viderebrug af den Mørke Hyldeblomst Saft.

Den sidste del af mit 100% anvendelse, blev Hyldeblomst Marmelade. Havde en ide mo, at sådan en Hyldeblomst Marmelade, ville passe særdeles godt til noget ost. Og efter at have smagt den hjemmelavede Hyldeblomst Marmelade, kan jeg kun konstatere at den er god nok. Sammen med en brie eller noget andet hvidskimmel, sidder den lige i skabet.

 

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Hyldeblomst Marmelade

Opskrift på hjemmelavet Hyldeblomst Marmelade, som smager fantastisk til oste. Specielt til noget Hvidskimmel eller Rødkitost.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Ret: Desserter, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 300 g Hyldeblomstsaft rester Skærmene og citronskallerne
  • 0,5 Vaniljestang
  • 150 g Rørsukker
  • 0,5 dl Hyldeblomstsaft Den hjemmelavede fra siden her.
  • Atamon

Sådan gør du

  • Hæld resterne fra saft produktionen, vaniljestangen, sukkeret og hyldeblomstsaften i en gryde.
  • Giv det et opkog i 5-10 minutter.
  • Giv det en ordentlig tur med en stavblender, eller en almindelig blender, indtil det har den ønskede konsistens.
  • Hæld marmeladen på atamonskyllet glas.
    Hyldeblomst Marmelade



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *