Fernet Branca

Fernet Branca

Hjemmelavet Fernet Branca opskrift.

Det startede ligesom så meget andet, jeg faldt over en opskrift på Fernet Branca på interweb….Jeg har tweaket Fernet Branca opskriften en smule, i håb om at den ikke bliver ligeså led at drikke, som den originale. Det har resulteret i, at min Fernet Branca er blevet sødere og mere citrus i smagen.

Ja…og så kunne jeg ikke styre mig. Jeg har købt en Brother Labelprinter, med WiFi, iPhone app og hele pivtøjet. Selvfølgelig bestilt og betalt, før hustruen fik noget at vide. Det er bare nemmere, at be om tilgivelse i stedet for lov…

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Fernet Branca

Opskrift på hjemmelavet Fernet Branca. Den bliver lidt sødere og mere citrus i smagen, end den originale Fernet Branca. Hvilket jeg syntes gør den bedre.
Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t 3 min
Ret: Drikkevarer
Køkken: Italiensk
Antal: 2 liter

Ingredienser

Krydderurte bitter

  • 1 liter Vodka
  • 3 Appelsiner Skallen derfra
  • 1 Grapefrugt Skallen derfra
  • 0,5 bundt Mynte
  • 0,5 bundt Salvie
  • 1 bundt Citrongræs
  • 1 bundt Tallerkensmækker
  • 2 spsk Peberkorn
  • 0,75 dl Kardemommefrø
  • 0,75 dl Korianderfrø
  • 1 bundt Blomster Spiselige

Fernet Branca

  • 1 liter Krydderurte bitter
  • 1 liter Vand
  • 1 kg Rørsukker
  • 0,5 liter Rhum Agricole (Tør rom type)
  • Atamon

Sådan gør du

Krydderurte bitter

  • Riv skallen af appelsinerne og grapefrugten. Gem to af appelsinerne.
  • Bland alle ingredienserne i et stort patentglas.
  • Pres saften af to appelsiner ned i patentglasset.
  • Hæld vodka udover.
  • Forsegl patentglasset og ryst det godt.
  • Lad det stå ved stuetemperatur i 3 uger. Ryst glasset i ny og næ.
    Krydderurte bitter

Fernet Branca

  • Hæld krydderurtebitteren gennem en si, ned i en skål. Pres krydderurterne godt, så væsken render fra dem ned i skålen.
  • Hæld krydderurte bitteren gennem et kaffefilter eller et rent viskestykke.
  • Kog vand og sukker op i en gryde.
  • Nu skal det hele blandes sammen. Man kan selv bestemme hvor "skarp" den skal være. Sukkervandet giver sødme, hvor Rhum Agricole giver bund og fjerner lidt af bitterheden fra krydderurte bitteren.
  • Når den sidder i skabet, hældes den på atamonskyllede flasker. Den bliver ikke dårligere af at stå og trække videre i flasken.
    Fernet Branca



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *