Banankage (Fra Birthe)

Banankage (Fra Birthe)

Hjemmelavet Banankage (Fra Birthe) opskrift.

BT forside
BT forside

Denne banankage opskrift har min farmor fået, ligepræcis mandag d. 11. december 1978. Banankage opskriften er nemlig skrevet på en gammel forside fra BT! Udover det kan jeg meddele, at den dag jagtede skattevæsnet en seksdages rytter…Så ved i det! Nåh…nok om det! Det er en dejlig banankage opskrift, som kun kan anbefales.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Banankage

Min farmors banankage opskrift fra 1978. Det er en god gammel klassiker. Som er nem at lave og smager fantastisk. Så det er bare at sætte i sving.
Forb. tid20 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 2 Bananer Godt modne
  • 225 g Sukker
  • 1 Æg
  • 50 g Margarine Smeltet
  • 1 tsk Vanilje Sukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 4 spsk Mælk eller fløde
  • 200 g Hvedemel

Sådan gør du

  • Bananerne moses med en gaffel og rør dem i sukkeret
  • Rør vanilje sukker, æg, fløde og margarine i.
  • Til sidst røres bagepulver og hvedemel i.
  • Bag kagen i en godt smurt bradepande, ved 185 grader i ca. 50 minutter.

Noter

Hvis man har lyst, er der mange der smelter chokolade og hælder udover kagen som pynt.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *