Fastelavnsboller (Vera’s)

Fastelavnsboller (Vera’s)

Hjemmelavede fastelavnsboller (Vera’s) opskrift.

Denne her er lidt kringlet. Vera, er min fars brors kones mor! Og så er det på plads…Det er sikkert og vidst, at når vi rammer starten af året, kommer fastelavnen og derfor også fastelavnsboller! Jeg elsker fastelavnsboller, specielt hvis de er godt snasket med kagecreme eller syltetøj i! Denne opskrift på fastelavnsboller, er fra min farmors opskriftssamling. Og det er den hun brugte hvert år, når hun skulle bage fastelavnsboller til os børn.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Fastelavnsboller (Vera's)

God opskrift på den klassiske fastelavnsbolle. Med fyld af kagecreme eller syltetøj. De smager fantastisk, og er forholdsvis nemme at lave.
Forb. tid30 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid1 t 20 min
Ret: Bagværk, Kager
Køkken: Amerikansk, Dansk, Engelsk
Antal: 32 stk

Ingredienser

Dej

  • 50 g Gær
  • 2 dl Mælk
  • 500 g Margarine
  • 3 Æg
  • 2 spsk Sukker
  • 500 g Hvedemel

Fyld

  • Marmelade Bestem selv smag
  • Kagecreme Find opskrift her på siden

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i mælken.
  • Blødgør margarinen, og rør den i sammen med æggene.
  • Rør tilsidst sukker og hvedemel i.
  • Lad dejen hæve i ca. 15 minutter på et lunt sted - tildækket.
  • Dejen deles i 2 lige store dele, som hver rulles ud i en firkant på ca 30 x 30 cm.
  • Hver firkant deles i 16 lige store dele, så vi ialt får 32 stykker.
  • På hvert dejstykke anbringes 1 teskefuld marmelade eller kagecreme.
  • Fold hvert hjørne ind mod midten, og luk bollen ved at trykke enderne sammen.
  • Læg bollerne med samlingen nedad på bageplader.
  • Lad dem hæve overdækket i 30 minutter.
  • Bollerne pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader, i en forvarmet ovn uden varmluft i 10-20 minutter.
  • Når de er kølet af, pyntes de med glasur.
    fastelavnsboller Vera



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *