Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Hjemmelavet Blomkålssuppe opskrift.

Vintertiden er over os…Så jeg er i gang med at, finde retterne frem til de kolde tider. Blomkålssuppe er en af dem! Det lyder noget så kedeligt og firser agtigt, på den rigtige tarvelige måde. Og jeg må indrømme, at jeg havde det på samme måde, da min kæreste bad mig om at lave Blomkålssuppe. Men i gang gik jeg, det blev en omgang lavet efter hoften og gode ideer. Da min blomkålssuppe blev færdig, og var smagt på, overgav jeg mig! Blomkålssuppe smager fantastisk, og bedre end det lyder. Det bliver en god fyldig Blomkålssuppe, med god smag.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Blomkålssuppe

En god og fyldig blomkålssuppe, med masser af smag og varme, til de kolde vinterdage.
Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Forretter, Hovedretter
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 25 g Smør
  • 1 Blomkål hel - ca. 600 g.
  • 1 spsk Chili mild og evt. i flager
  • 1 liter Vand
  • 2 stk Hønse bouillonterninger
  • 1 stk Grøntsags bouillonterning
  • 1 Laurbærblad
  • 0,5 Citron saften derfra
  • 3 dl Sødmælk
  • 1 knivspids Muskat revet
  • Salt
  • Peber
  • 1 pakke Bacon

Sådan gør du

  • Skær blomkålen i rustikke stykker.
  • Smelt smørret i en stor gryde, og brun blomkålen af til den er gylden i farven.
  • Tilsæt chilien og rør det godt rundt.
  • Hæld vandet i samt bouillonterningerne og laurbærbladet.
  • Lad det småsimre i en lille halv time.
  • Pil laurbærbladet op og smid det ud.
  • Tag gryden af blusset, og giv det en ordentlig omgang med stavblenderen. Eller hæld det hele over i en almindelig blender.
  • Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt mælken og citronsaften.
  • Giv det et hurtigt opkog og smag til med salt og peber.
  • Skær bacon i små stykker og brun af på en pande.
  • Service råbte køkkenet til tjeneren!
    Blomkålssuppe



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *