Rullepølse
Hjemmelavet Rullepølse opskrift.
Dette er den første af (forhåbentligt) mange opskrifter, fra min gode ven Morten Jensen. Han er ny skribent på siden, og deler som mig selv, en stor passion for det klassiske køkken – gerne det danske. Mortens første opskrift er på hjemmelavet rullepølse.
Og ligepræcis rullepølse, er en værdig start på Morten Jensens opskrifter her på siden. Rullepølse er noget af det mest solgte pålæg fra køledisken i supermarkedet. Men der er desværre bare ikke mange, der gider tage sig tiden til at lave deres egen rullepølse. Der er dog sindsygt stor forskel på købeversionen og den hjemmelavede rullepølse. Så snak med din lokale slagter, få ham til at bestille et slag hjem til dig og kom igang med at lave din egen rullepølse!
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.
Rullepølse
Ingredienser
Slag
- 1 Svine slag ca. 1,5 kilo
- 1 l Vand
- 150 g Salt
Fyld
- 2 dl Løg Hakket
- 0,5 tsk Allehånde
- 5 tsk Peber Grovkværnet
- 2 dl Persille eventuelt.
Sådan gør du
Sprængning
- Hæld vand og salt i en gryde. Giv det et opkog, og sæt det derefter til afkøling.
- Skær slaget til, så det bliver rektangulært. Bank det evt. lidt ud, så tykkelsen er ensartet.
- Læg slaget i den afkølede lage, læg en tallerken over,så det bliver under lagen, dæk skålen til med plastfilm, og stil den i køleskabet.
- Lad slaget trække to døgn.
Rullepølse
- Tag slaget op af lagen.
- Drys på den ene side slaget med allehånde og peber. Fordel det hakkede løg og evt. hakket persille ud over.
- Rul slaget stramt sammen, som en roulade. Snør pølsen stramt med en bomuldskødsnor. Eller hvis man har kødnet kan man bruge det.
- Bring en gryde vand i kog, der skal være nok til lige at kunne dække pølsen. Kom pølsen i, og kog den ca. 2 timer.
- Tag pølsen op, og lad den køle af, til den er lunken.
- Læg pølsen i en frysepose, og læg den i en rullepølsepresse eller i en brødform med en mindre form over. Læg noget tungt i den øverste form, og bind evt. formene stramt sammen med snor.
- Stil pølsen i køleskab natten over.