Kokoskranse

Kokoskranse

Hjemmelavede Kokoskranse opskrift.

Endnu en “jule” opskrift…Dette er en af de gode småkage klassikere. Man kan næsten ikke sige jul, uden at sige kokoskranse. Kokoskranse, kan laves både med og uden sprøjtepose med tyl. Men det er en investering, der er værd at lave, ens kokoskranse kommer til at ligne en million, med en stjerneformet tyl.

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Kokoskranse

Opskrift på den klassiske småkage - kokoskransen...
Forb. tid15 min
Tilb. tid8 min
Samlet tid23 min
Ret: Bagværk, Kager, Småkager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 100 stk

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 250 g Margarine
  • 250 g Sukker
  • 250 g Kokosmel
  • 1 Æg

Sådan gør du

  • Margarine og hvedemel smuldres sammen.
  • Tilsæt ægget, sukker og kokosmel og ælt det sammen med fingerne.
  • Put dejen i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl i. Alternativt kan du putte dejen i en almindelig frysepose, klippe et lille hjørne af og bruge den som sprøjtepose.
  • Lav små ringe af dejen på en bageplade.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter.
    kokoskranse



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *