Kagecreme

Kagecreme

Opskrift på Kagecreme.

Kagecreme kan bruges til mange ting. Selvfølgelig i lagkagen…Men også som erstatning for remoncen i diverse kringler og kager. Mange køber Kagecreme som pulver i en pakke, men det er næsten synd. Det kræver ikke den store gastronom at lave en Kagecreme selv! Så ud i køkkenet og kom i gang med din egen Kagecreme…

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Kagecreme

Opskrift på hjemmelavet Kagecreme
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid50 min
Ret: Bagværk, Desserter, Kager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 4 Æggeblommer
  • 50 g Sukker
  • 1 Vaniljestang
  • 25 g Maizena
  • 5 dl Sødmælk

Sådan gør du

  • Skær vaniljestangen over på midten og skrab det sorte fyld ud.
  • Æggeblommer, sukker og vanille piskes sammen, derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i.
  • Resten af mælken koges, hvorefter cremeblandingen kommes i og piskes godt igennem til det tykner.
  • Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på.
  • Sæt på køl i køleskabet til det skal bruges, helst min. en halv time!
    kagecreme



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *