Hyldeblomstsaft (Mørk)

Hyldeblomstsaft (Mørk)

Hjemmelavet Hyldeblomstsaft (Mørk) opskrift.

Man ved bare at det er maj måned, når facebook bliver oversvømmet med billeder af hjemmelavet Hyldeblomstsaft. Dette er der ikke noget negativt ment i, for Hyldeblomstsaft smager fantastisk. og det smager endnu bedre hvis det er hjemmelavet. Jeg har med denne opskrift på Hyldeblomstsaft prøvet at twiste den klassiske opskrift lidt. Ved at tilsætte brun farin, bliver det en mørkere og mere karamelisteret saft man får. Jeg syntes selv, det er et godt alternativ til den klassiske Hyldeblomstsaft. Men prøv den selv af…

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Hyldeblomstsaft (Mørk)

Jeg har med denne opskrift på Hyldeblomstsaft prøvet at twiste den klassiske opskrift lidt. Ved at tilsætte brun farin, bliver det en mørkere og mere karamelisteret saft man får. Jeg syntes selv, det er et godt alternativ til den klassiske Hyldeblomstsaft. Men prøv den selv af...
Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t 3 min
Ret: Drikkevarer
Køkken: Dansk
Antal: 3 Liter

Ingredienser

  • 50 skærme Hyldeblomst
  • 4 stk Citroner Økologiske
  • 500 g Brun Farin
  • 1500 g Rørsukker Helst økologisk
  • 3 liter Vand

Sådan gør du

  • Hæld vand, rørsukker og brun farin i en stor gryde og bring det i kog.
  • Imens klippes blomsterne af stilkene – jo mere stilk des mere bitterhed. Samt skyl citronerne, og skær dem i grove skiver.
  • Når sukkervandet er opløst og lige rammer kogepunktet, slukkes for blusset.
  • Tilsæt citroner og hyldeblomst i sukkervandet og rør det rundt.
  • Stil saften til afkøling på køkkenbordet en times tid, og derefter i køleskabet tildækket.
  • Lad det stå der i 3 dage, hvor du et par gange om dagen rører rundt i saften.
  • Hæld saften gennem et rent klæde og fordel den i egnet emballage alt efter opbevaringsønske. Personligt skyller jeg mine flasker i Atamon og kogende vand. Men man kan også hælde saften i isterningeposer, så er det nemt at lave en iskold kop saft når man har lyst.
    Hyldeblomstsaft



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *