American Apple Pie

American Apple Pie

Hjemmelavet American Apple Pie opskrift.

 

Her er min version af en American Apple Pie. Et godt tegn på at efterårssæsonen er på vej, er når æblerne begynder at falde ned fra træerne. Jeg fik 3 store kasser leveret af mine forældre. Så det var bare at gå i gang! Det jeg har lavet flest gange, er American Apple Pie. Så en rigtig American Apple Pie som i “American Pie” filmene. Den smager bare himmelsk, og kræver ikke den store gastronom at lave. Så værsgo, og held og lykke med at lave din egen American Apple Pie!

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.

American Apple Pie

Min version af en ny moderne filmklassiker American Apple Pie. Det er bare en lækker, og sød lille dessert sag.
Forb. tid45 min
Tilb. tid1 t 5 min
Samlet tid1 t 53 min
Ret: Bagværk
Køkken: Amerikansk
Antal: 10 stk

Ingredienser

Tærtedej

  • 360 g Hvedemel
  • 2 spsk Flormelis
  • 260 g Smør Koldt
  • 75 g Vand Koldt

Fyld

  • 7 Æbler
  • 110 g Smør
  • 120 g Sukker
  • 70 g Brun Farin
  • 50 g Vand
  • 30 g Hvedemel
  • 1 spsk Maizena
  • 1 tsk Vanilje Sukker
  • 1 Vaniljestang Kornene fra
  • 1,5 tsk Kanel
  • 1 Æggeblomme Til pensling

Sådan gør du

Tærtedej

  • Bland mel og Flormelis sammen i en skål.
  • Brug evt. en røremaskine til at blande smørret i. Det skal gerne smuldre.
  • Rør/ælt dejen sammen, ved langsomt at tilsætte det kolde vand.
  • Del dejen i 2 lige store stykker, pak dem ind i husholdningsfilm. Og stil dem på køl i køleskabet i min. 3 timer

Fyld

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver.
  • Varm smør, sukker og brun farin og i en gryde. Tilsæt vandet og varm det op under omrøring, til sukkeret er smeltet.
  • Bland mel, Maizena, vaniljesukker, vaniljekorn og kanel i skål.
  • Hæld indholdet fra skålen, over i gryden lidt af gangen, mens du rører rundt.
  • Lad det småkoge lidt under omrøring indtil blandingen tyknes.

Færdiggør tærten

  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • Tag et stykke dej ud af køleskabet. Og rul den tyndt ud på en mel drysset overflade. Dejen skal være ca. 3 mm tyk.
  • Læg dejen i en tærteform (ca. 24 cm i diameter) og skær dejen til (lad ca. 1 cm af dejen hænge ud over kanten).
  • Fordel æblestykkerne pænt i tærteformen.
  • Hæld fyldet udover.
  • Rul den resterende dej tyndt ud ligesom du gjorde med den forrige.
  • Pensl kanten på tærteformen med æggeblommen.
  • Læg dejstykke to over tærten, som et låg. Klem forsigtigt med en gaffel, hele vejen rundt i kanten, så du "limer" stykkerne sammen. Skær den resterenden mængde dej af kanterne. Brug evt. det overskydende dej, til at lave små blade eller andet, til at pynte toppen af kagen.
  • Skær nogle snit i dej låget så dampen kan komme ud.
  • Bag kagen midt i ovnen i 15 minutter. Sænk derefter varmen til 180 ºC og bag videre i yderligere 50 minutter indtil tærten har fået fin farve.
  • Lad tærten køle lidt af og servér f.eks. med crème fraîche eller vaniljeis.
    American Apple Pie



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *