Rabarberkage

Rabarberkage

Hjemmelavet Rabarberkage opskrift.

Der er ikke noget bedre end forårets komme. Og med foråret – rabarber. Og med rabarber – Rabarberkage. Sådan en rabarberkage, er simpelthen den mest fantastiske, friske, syrlige og lette kage. For mig er der tre råvarermæssige højtider på et år. Jeg elsker når sæsonerne for rabarber, hyldeblomst og jordskokker kommer. Nåh tilbage til den lækre rabarberkage. Hvis man har lyst, kan man også bruge andre friske frugter i kagen i stedet for rabarber.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.

Rabarberkage

Opskrift på hjemmelavet rabarberkage. Denne lette, friske og syrlige kage, er et sikkert tegn på at foråret er kommet for at blive. God fornøjelse!
Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t
Ret: Desserter, Kager
Køkken: Amerikansk, Dansk, Engelsk
Antal: 8 personer

Ingredienser

Rabarberkage

  • 5 Rabarber ca. 200 g
  • 2 spsk Sukker
  • 3 Æg
  • 200 g Rørsukker
  • 200 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver

Nødde Crunch

  • 50 g Mandler
  • 50 g Hasselnødder
  • 75 g Smør
  • 75 g Sukker
  • 0,25 dl Mælk
  • 2 spsk Vanilje Sukker

Sådan gør du

Nødde Crunch

  • Hak mandler og hasselnøder groft.
  • Hæld alle ingredienser i en gryde, og varm det langsomt op til det koger.
  • Giv det et opkog i 2-3 minutter.
  • Imens nødde crunchen står og varmer op i gryden, laves dejen til kagen.

Rabarberkage

  • Skyl rabarberne grundigt og skær dem i centimeter tygge stykker.
  • Læg dem i en skål og vend dem i de 2 spsk. sukker.
  • I en anden skål (Brug evt. røremaskine) piskes æg og sukker sammen.
  • Rør bagepulver og mel i.
  • Vend rabarberne i dejen.
  • Smør en springform eller en firkantet form på 20 x 20 cm.
  • Hæld dejen i formen og fordel nødde crunchen udover.
  • Bag kagen i ovnen ved 170 grader uden varmluft i 40 minutter.
    Rabarberkage

Noter

Server kagen lunt med vaniljeflødeskum eller creme fraiche.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *