Hindbærsnitter
Hjemmelavede Hindbærsnitter opskrift.
Nøjjj hvor jeg elsker hindbærsnitter. Jeg kan ikke tælle hvor mange gange, jeg har gemt frokostpengene til skolen, for at bruge dem på hindbærsnitter hos bageren. Hindbærsnitter smager bare godt, og er en af de “ædle” danske kager. Og så kræver det faktisk ikke en ingeniør uddannelse, at bage sine egne hindbærsnitter! Så sæt i gang… Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød. Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Hindbærsnitter
Ingredienser
- 400 g Hvedemel
- 200 g Margarine
- 100 g Flormelis
- 1 Æg
- 1/2 glas Marmelade Hindbær - i følge navnet på opskriften...
Sådan gør du
- Margarinen smuldres i mel og flormelis.
- Ægget piskes sammen og kommes i dejen, hvor den samles forsigtigt.
- Sæt dejen i køleskabet i ca. 15 minutter.
- Rul dejen ud i 2 aflange stykker af ca. 25 x 35 cm. og bag dem i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.
- Mens de bagte stykker stadig er lune, smørres det ene med tyndt lag marmelade, det andet stykke lægges ovenpå.
- Skær dem ud i passende stykker med en skarp kniv, inden de når at køle af.
- Pynt evt. med glasur og krymmel.