Surdejs Boller

Nåh, jeg har arvet verdens nemmeste opskrift på surdejs boller af min gode gamle kollega – Hipster Jens. Vi havde en debat om at surdej er fedt, men jeg gider ikke bruge 4 dage på at lave en dej, ved at skulle folde den hver anden time og dreje den en kvart omgang i kvarteret. Samt vende den mod mekka når solen står ulige på himlen. Her havde Jens den nemmeste opskrift, hvor man i bund og grund bare rører dejen sammen og lader den stå til man vil bage. Det kan ikke blive nemmere.

Jeg har ikke spurgt om lov, men her er den.

Surdejs boller

Har du ikke brug for at stå op om natten hver anden time for at folde dej!? Så er denne opskrift din redning. Fantastiske og super simple surdejs boller
Forb. tid1 time
Tilb. tid15 minutter
Hviletid12 timer
Samlet tid13 timer
Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Keyword: boller, surdej
Antal: 12 Boller
Forfatter: Martin Nyegaard

Equipment

  • 1 røremaskine
  • bagestål eller pizzasten du kan sagtens bage uden, men det bliver bedre med

Ingredienser

  • 5 gram gær
  • 50 gram surdej (få den fra din frelste surdejs ven)
  • 475 gram Vand koldt
  • 100 gram Grahamsmel
  • 500 gram Hvedemel
  • 20 gram Salt fint

Sådan gør du

  • Gær og surdej røres ud koldt vand i en røremaskine.
  • Grahamsmel og hvedemel røres i. Bland godt sammen i et par minutter.
  • Hæv en time +/- under klæde. 
  • Tilsæt salt og rør dejen på maskinen – for fuld hammer – indtil den slipper bunden på skålen (4-10 minutter).
  • Dæk skålen til med vitawrap, og stil i køleren natten over.
  • Tag dejen ud en time før du ønsker at bage.
  • Læg dit bagestål eller pizzasten i ovnen og tænd ovnen på 265 grader almindelig ovn (250 grader damp ovn, hvis du er køkken ninja der har sådan en).
  • Drys bordet med mel og derefter dejen, når du har den ude på bordet. Både bund og top skal have, da det er en våd dej der ellers klæber til alt.  Stik boller ud med et Jern/stor spatel. Der bliver en 10-12 stykker.
  • Bag bollerne i en gennemvarm i 12-15 minutter. Hæld evt. et glad vand ud i bunden af ovnen lige inden du lukker lågen. Det skaber en slags damp ovn, og giver en sprødere skorpe.

Noter

Man kan evt. tilføje diverse korn blandinger eller meltyper. Modregn vægten fra hvedemelet.
 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering