Fedtmakroner

Fedtmakroner

Hjemmelavede Fedtmakroner opskrift.

Fedtmakroner er endnu en småkage der hører juletiden til. Dog er fedtmakroner ikke de mest kendte kager når vi vælger småkager til jule freden, her kommer specier, kokos- og vaniliekranse nok først…Men måske tiden er til at genoplive de herlige fedtmakroner? Jeg ved i hvertfald at jeg skal bage fedtmakroner til jul.

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Fedtmakroner

Endnu en juleopskrift på småkager. Og lige præcis denne opskrift voldte en del problemer, da nogle af målene er opgivet i pund...
Forb. tid45 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid57 minutter
Ret: Bagværk, Kager, Småkager
Køkken: Dansk
Antal: 100 stk

Ingredienser

  • 250 g Smør
  • 375 g Sukker
  • 1 Æggeblomme
  • 2 tsk Hjortetaksalt
  • 375 g Hvedemel

Sådan gør du

  • Lad smørret stå og få stuetemperatur, giv det evt. en 30-40 sekunder i microbølgeovnen, så det bliver blødt.
  • Start med at piske æggeblommen og smørret sammen.
  • Tilsæt derefter sukker og hjortetaksalt.
  • Ælt tilsidst melet i lidt ad gangen. Dejen må ikke blive alt for bastant, så måske der skal bruges lidt mindre eller lidt mere mel.
  • Tril dejen i lange pølser, og skær dem ud i små stykker, så der ca. bliver 100 stk.
  • Rul de små stykker til kugler, og tryk dem flade med en tommelfinger.
  • Sæt dem på en plade med bagepapir med hullet nedad. Således bliver kagerne hvælvede under bagningen.
  • Bag dem ved 175 grader i 12 minutter.
  • Stil dem til afkøling på en rist, og pak dem i kagedåser.
    Fedtmakroner

Noter

I følge nogle sønderjyske traditioner blander man 4 spsk. cacao eller 50 g hakkede mandler i opskriften.



2 thoughts on “Fedtmakroner”

  • Fantastic website. A lot of useful information here. I’m sending it to a few pals ans also sharing in delicious. And naturally, thank you in your sweat! kdcbefegeekebcfe

  • Very well written article. It will be helpful to anyone who usess it, as well as yours truly bkkkcbabgddg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering