Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Fedtmakroner
Endnu en juleopskrift på småkager. Og lige præcis denne opskrift voldte en del problemer, da nogle af målene er opgivet i pund...
Forb. tid
45
minutter
min
Tilb. tid
12
minutter
min
Samlet tid
57
minutter
min
Ret:
Bagværk, Kager, Småkager
Køkken:
Dansk
Antal:
100
stk
Ingredienser
250
g
Smør
375
g
Sukker
1
Æggeblomme
2
tsk
Hjortetaksalt
375
g
Hvedemel
Sådan gør du
Lad smørret stå og få stuetemperatur, giv det evt. en 30-40 sekunder i microbølgeovnen, så det bliver blødt.
Start med at piske æggeblommen og smørret sammen.
Tilsæt derefter sukker og hjortetaksalt.
Ælt tilsidst melet i lidt ad gangen. Dejen må ikke blive alt for bastant, så måske der skal bruges lidt mindre eller lidt mere mel.
Tril dejen i lange pølser, og skær dem ud i små stykker, så der ca. bliver 100 stk.
Rul de små stykker til kugler, og tryk dem flade med en tommelfinger.
Sæt dem på en plade med bagepapir med hullet nedad. Således bliver kagerne hvælvede under bagningen.
Bag dem ved 175 grader i 12 minutter.
Stil dem til afkøling på en rist, og pak dem i kagedåser.
Noter
I følge nogle sønderjyske traditioner blander man 4 spsk. cacao eller 50 g hakkede mandler i opskriften.