Go Back

Fedtmakroner

Endnu en juleopskrift på småkager. Og lige præcis denne opskrift voldte en del problemer, da nogle af målene er opgivet i pund...
Forb. tid45 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid57 minutter
Ret: Bagværk, Kager, Småkager
Køkken: Dansk
Antal: 100 stk

Ingredienser

  • 250 g Smør
  • 375 g Sukker
  • 1 Æggeblomme
  • 2 tsk Hjortetaksalt
  • 375 g Hvedemel

Sådan gør du

  • Lad smørret stå og få stuetemperatur, giv det evt. en 30-40 sekunder i microbølgeovnen, så det bliver blødt.
  • Start med at piske æggeblommen og smørret sammen.
  • Tilsæt derefter sukker og hjortetaksalt.
  • Ælt tilsidst melet i lidt ad gangen. Dejen må ikke blive alt for bastant, så måske der skal bruges lidt mindre eller lidt mere mel.
  • Tril dejen i lange pølser, og skær dem ud i små stykker, så der ca. bliver 100 stk.
  • Rul de små stykker til kugler, og tryk dem flade med en tommelfinger.
  • Sæt dem på en plade med bagepapir med hullet nedad. Således bliver kagerne hvælvede under bagningen.
  • Bag dem ved 175 grader i 12 minutter.
  • Stil dem til afkøling på en rist, og pak dem i kagedåser.
    Fedtmakroner

Noter

I følge nogle sønderjyske traditioner blander man 4 spsk. cacao eller 50 g hakkede mandler i opskriften.