Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Hjemmelavede Tarteletter med høns i asparges opskrift.

Jeg havde egentligt ikke set, at tarteletter med høns i asparges, var en af mine livretter! Men når jeg tænker mig om…Min søns barnedåb fik vi – Tarteletter med høns i asparges…til min 30 års fødselsdag fik vi – Tarteletter med høns i asparges…Til P-mad på job, bliver jeg overlykkelig når vi får…Guess what – Tarteletter med høns i asparges! Jeg må jo bare erkende, at det smager pisse godt! Og det er en gude spise, der ikke koster det store at lave, samt det heller ikke er dybt kompliceret. Så good luck!

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Tarteletter med høns i asparges

Min egen nemme opskrift, på tarteletter med høns i asparges.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Ret: Hovedretter
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 Hel kylling evt. en lørdagskylling i bakke etc.
 • 1 Grøntsags bouillonterning
 • 1 Hønse bouillonterning
 • 3 Laurbærblade
 • 2 dåser Asparges
 • 25 g Smør
 • 4 spsk Hvedemel
 • 0,5 l Mælk
 • 2 pakker tarteletter

Sådan gør du

 • Pil indmaden ud af kyllingen og skyl den godt.
 • Stop kyllingen i en gryde sammen med bouillonterningerne og laurbærbladende, og fyld den op med vand. Kog den i 45 minutter.
 • Når kyllingen er kogt færdig pilles den op af gryden, og stilles til afkøling.
 • Lad gryden stå på blusset og koge.
 • Pil kødet af kyllingen i en skål.
 • Sæt en sigte over en skål, og hæld de to dåser asparges i. Vi skal bruge asparges vandet senere.
 • Tag en ny skål og sigt kyllingevandet i.
 • Nu skal det hele samles. Smelt smørret i en stor gryde, og lave en melbolle som til en opbagt sovs (Guide findes her på siden). Rør først melbollen ud med aspargesvandet, og senere hen kyllingevandet. Til sidst justeres konsistensen med mælk.
 • Hæld asparges og kylling i gryden. Giv det et opkog i 3-5 minutter. Smag til med salt og peber.
 • Varm tarteletterne efter anvisningen på pakken.
 • Server. Pynt evt med tomat, noget bladgrønt og friskkværnet peber.
  Tarteletter med høns i aspargesSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering