Flæskesteg
Hjemmelavet flæskesteg opskrift.
Man kan ikke holde jul, uden at have flæskesteg på bordet! Sådan er det i hvertfald i min familie. Med disse grundprincipper, skulle flæskestegen gerne ikke gå hen og blive en tør oplevelse med slatne svær. Og det bedste ved julen og flæskesteg, er at der altid er himmelske rester dagen efter! Der er ikke noget bedre end en flæskestegssandwich med rødkål dagen efter.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Flæskesteg
Ingredienser
- 1 Flæskesteg eller ribbenssteg med svær
- 5 Laurbærblade
- 2-3 spsk Groft salt
Sådan gør du
- Er sværene ikke skåret ud, tag en spids kniv og rids helt igennem sværene og ned i fedtet, så det passer med en skives tykkelse.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Læg flæskestegen med sværene nedad, i et fad med vand, så sværene er dækket plus et par centimeter.
- Giv den 30 minutter i ovnen.
- Tag den ud, vend flæskestegen, og gnub sværene ind i salt. Stik laurbærblade ned mellem sværene.
- Sæt flæskestegen tilbage i ovnen (vandet skal blive i). Giv den ca. 1 time pr. kilo.