Punch fra 1950

Punch fra 1950

Hjemmelavet Punch fra 1950 opskrift.

Punch er en blandet drik, typisk indeholdende vin, spiritus og citrussaft, og med en noget lavere alkoholprocent end i andre cocktails. Punch (blandes og) serveres almindeligvis i en særlig, punchbowle.

Drikken stammer fra Indien, og navnet menes at henvise til de fem (hindi: panch) oprindelige ingredienser, spiritus, sukker, citron, vand og te eller krydderier. Drikken kom til England i 1600-tallet og spredte sig herfra ud over Europa, hvor den i 1700-tallet blev populær, især i Sverige, hvor den videreudvikledes til den punsch, som kendes i dag og som er arrak-baseret.

Hvorfor den hedder Punch fra 1950 ved jeg ikke! Men det lyder fedt – Punch fra 1950, det emmer af det bedre borgerskab. Måske Punch fra 1950, er en modreaktion for efterkrigstiden, hvor der pludselig var lys og bedre tider!
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Punch fra 1950

En dejlig sommerpunch til de lyse aftener på terassen.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid15 minutter
Ret: Drikkevarer, Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk
Antal: 1 Bowle

Ingredienser

  • 1 flaske Hvidvin
  • 2 dl Gin
  • 2 dl Vermouth
  • 4 Citronvand 0.25 cl.
  • 1 Citron i skiver
  • 1 Appelsin i skiver
  • 1 glas Amarena Kirsebær
  • 1 dåse Cocktailbær Røde

Sådan gør du

  • Det hele blandes sammen i en bowle og tilsættes isterninger.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering