Espresso is (til iskaffe)

Espresso is (til iskaffe)

Hjemmelavet Espresso is (til iskaffe) opskrift.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at jeg er en smule kaffenørdet, og ja…jag drikker en del kaffe. Så når nu sommermånederne er på trapperne ville jeg lave en espresso is, som jeg så kunne lave en hurtig iskaffe ud af. Denne espresso is er resultatet af dette projekt. Planen var at lave en espresso is som altid skal stå klar i fryseren. Så kan jeg nøjes med at tage den ud, blande den med isterninger og mælk…og vupti Iskaffen er klar!

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Espresso is (til iskaffe)

En god og lækker espresso is, som er ment til iskaffe, men kan sagtens spises alene
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 minute
Samlet tid33 minutter
Ret: Drikkevarer, Tilbehør
Køkken: Fransk, Italiensk
Antal: 1 Liter

Ingredienser

  • 8 Shots Espresso
  • 3 dl Fløde
  • 2 dl Sukker
  • 2 tsk Vanilje Sukker
  • 6 stk Æggeb Pasteuriserede

Sådan gør du

Espresso is

  • Lav først espresso shots og lad det afkøle til det er helt koldt.
  • Varm fløden i en kasserolle og fjern den fra kogepladen lige inden den koger og lad det afkøle.
  • Bland æggeblommer, sukker, fløde og espresso og hæld det i ismaskinen.
  • Tænd nu maskinen og kør indtil den har en cremet og lækker konsistens. (Ejer du ikke en ismaskine, kan man sætte den i fryseren, og så tage den ud hver kvarter og røre den rundt, dette gøres indtil isen har sat sig. Men det kan langt fra anbefales, da isen krystalliserer og ikke bliver cremet og smidig.)
    espresso is

Iskaffe

  • Tag et højt glas. Og læg to kugler af espresso isen i bunden.
  • Fyld glasset op med isterninger.
  • Steam noget mælk og fyld glasset op.
  • Stop sugerør i og rør rundt.

Noter

Har du brug for et ekstra kick, kan man med fordel blande en frisk dobbelt espresso i is kaffen...



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering