Teboller (fra Ruth)
Hjemmelavede Teboller (fra Ruth) opskrift.
Teboller er en perfekt partner til kagebordet, til børnefødselsdagen eller til eftermiddagskaffen. Disse lette og luftige teboller, smager fantastisk, når de lige er kommet ud af ovnen. Men disse teboller, kan også fryses ned og gemmes til senere. Og hvem har ikke fået en lun tebolle med tandsmør!?
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Teboller (fra Ruth)
Ingredienser
- 50 g Gær
- 2 dl Mælk
- 100 g Smør
- 1 tsk Salt
- 50 g Sukker
- 1 Æg
- 500 g Hvedemel
- 2 tsk Kardemomme Eventuelt
- 50 g Rosiner Eventuelt
Sådan gør du
- Opløs gæren i mælk.
- Rør æg, salt og sukker i
- Smelt smørret i en gryde eller microbølgeovn, og rør i dejen.
- Rør til sidst hvedemel i dejen. Samt de eventuelle rosiner og/eller kardemomme.
- Sæt dejen til hævning overdækket et lunt sted i 40 minutter.
- Sigt mel over dej og bord, og vend den ud. Sigt mere mel over den, ælt den let, og del den i 20 lige store portioner.
- Tril dem til boller, og stil dem til efterhævning på pladen i ca. 30 min.
- Pensl evt. bollerne med et sammenpisket æg lige inden de ryger i ovnen.
- Bag bollerne i ovnen ca. 12 minutter ved 220 grader.