Sennep Honning Vinaigrette

Sennep Honning Vinaigrette

Hjemmelavet Sennep Honning Vinaigrette opskrift.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg syntes at en almindelig salt er røv syg. Og jeg forstår egentligt ikke, hvorfor der ikke bliver gjort noget mere ved salater. Der skal altså en eller anden dressing til. Jeg foretrækker en Sennep Honning Vinaigrette. Det tager ikke 5 minutter at røre en Sennep Honning Vinaigrette sammen…Vend den i salaten, og vupti du har en interessant salat. Jeg siger ikke at alle salater skal vendes i en Sennep Honning Vinaigrette, men jeg vil gerne slå et slag, for flere dressinger i salaterne.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.

Sennep Honning Vinaigrette

Min opskrift på en Sennep Honning Vinaigrette. Den tager ikke mere end 5 minutter at lave, og gør virkelig noget ved en salat.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid10 minutter
Ret: Forretter, Tilbehør
Køkken: Fransk, Italiensk
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 0,5 dl Sennep Grov (Gerne sød)
  • 0,5 dl Honning Gerne flydende
  • 1 dl Hvid Balsamico
  • 3 dl Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Hvis det skal være rigtig, skal man først have olie og balsamico til at emulgere. Dette gøres ved at piske det kraftigt med et piskeris. Når det så er gjort, piskes de resterende ingredienser i.
  • Jeg plejer at stoppe det hele i en skål og give det en omgang med stavblenderen.
    sennep honning vinaigretteSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering