Sandkage

Sandkage

Hjemmelavet Sandkage opskrift.

Sandkagen er en klassiker uden lige, hvem har ikke siddet i sommerhuset, eller hjemme ved bedsteforældrene i sin barndom, og fået serveret en sandkage! Her er chancen for at genopleve barndomsminderne.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Sandkage

Klassisk sandkage, uden så mange digedarer...
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 minute
Samlet tid16 minutter
Ret: Bagværk, Desserter, Kager
Køkken: Dansk
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 300 g Hvedemel
  • 300 g Smør Blødgjort
  • 300 g Sukker
  • 5 Æg

Sådan gør du

  • Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til konsistens som mayonaise.
  • Æggene tilsættes et ad gangen.
  • Til sidst blandes hvedemel i, og det hele røres til en ensartet masse.
  • Dejen hældes i en smurt og melet form (2 liter), bages på ovnens nederste rille ved 175 grader i almindelig ovn, i ca. 1 time.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering