Kokosmakroner (Toppe)

Kokosmakroner (Toppe)

Hjemmelavede Kokosmakroner (Toppe) opskrift.

Kokosmakroner smager bare dejligt. Disse små lette toppe er himmelske. Hvorvidt det hedder Kokosmakroner eller toppe, skal jeg ikke gøre mig til herre over, tror det har noget at gøre med, hvilken generation du stammer fra. Tror at i gamle dage hed de Kokosmakroner hvor de i dag går under Kokostoppe.

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Kokosmakroner (Toppe)

Opskrift på hjemmelavede kokosmakroner eller toppe.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Bagværk, Kager, Småkager
Køkken: Dansk
Antal: 20 stk.

Ingredienser

  • 30 g Smør
  • 200 g Sukker
  • 2 Æg
  • 250 g Kokosmel
  • 100 g Chokolade evt. hvis du ønsker at dyppe bunden i chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Gryden tages af varmen og sukkeret røres i.
  • Æggene tilsættes under omrøring lidt af gangen.
  • Kokosmelet røres i til sidst.
  • Kokosmakronerne sættes med en teske på en bageplade.
  • Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 10-15 minutter.
  • Evt. Smelt chokoladen i et vandbad, og dyp bunden af de afkølede makroner.
    Kokosmakroner



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering