Brødcroutoner
Hjemmelavede brødcroutoner opskrift.
Så er vi der igen…Mine mange fordomme over salat! Der bliver simpelthen serveret og spist for meget røvsygt salat. Der skal så lidt til, før den bliver spændene – En lækker dressing. Ja, eller disse lækre brødcroutoner. Det er ikke raketvidenskab at lave. Og så kan man ligeså godt få brugt det gamle brød, til at lave brødcroutoner af. Om det skal på salaten, eller som sprødt tilbehør på en suppe. Så er disse brødcroutoner altså vejen frem.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Brødcroutoner
Ingredienser
- 5 skiver Brød daggammelt
- 0,5 dl Olivenolie
- 75 g Smør
- 1 spsk Groft salt
- 0,5 spsk Oregano
- 0,5 spsk Timian
- 0,5 spsk Rosmarin
Sådan gør du
- Skær det gamle brød ud i passende tern. Om det er rugbrød eller hvidt brød, spiller ikke den store rolle.
- Hæld olien og smørret i en pande, og varm op.
- Når smørret er smeltet, hæld brødcroutonerne i sammen med krydderierne.
- Rist dem på panden i ca 5 minutter. Indtil de har opslugt smørret og olien, samt de har fået en flot gylden farve.
- Bag dem færdige på en bradepande i ovnen, i ca. 30 minutter ved 150 grader.
- Tag dem ud og lad dem køle af.