Syltede Agurker

Syltede Agurker

Hjemmelavede Syltede Agurker opskrift.

Efter en tur i Bilka, hvor der var tilbud på agurker (4 stk – 10 kr). Blev jeg simpelthen nødt til at tage hjem og lave syltede agurker. Specielt fordi det ikke kræver noget som helst at lave syltede agurker – det tager ingen tid, er billigt og smager bedre end købevarianten. Og nu når “Gourmet Hotdogs” er blevet så moderne, så kan man ligeså godt pimpe sin hotdog, med en omgang hjemmelavede syltede agurker! Min farmor havde altid et patentglas stående med syltede agurker…og det har jeg også nu!

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Syltede Agurker

Opskrift på hjemmelavede syltede agurker.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid18 minutter
Ret: Forretter, Hovedretter, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 2 Liter

Ingredienser

  • 1 kg Agurker ca. 3 store
  • 100 g Salt Grov
  • 500 g Sukker
  • 1/2 l Eddike
  • 10 stk Peberkorn
  • 3 stilke Dild

Sådan gør du

  • Skær agurkerne i tynde skiver på et mandolinjern eller med en kniv.
  • Skold og skyl et 2 liters patentglas i atamon.
  • Hæld agurkerne i glasset.
  • Hæld salt og sukker oveni.
  • stop peberkornene og dilden i.
  • Hæld eddiken over.
  • Stil i køleskabet med låg på, indtil salt og sukker er opløst.
    syltede agurker



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering