Svinemørbrad med pikant ost og svøbt i parmaskinke
Hjemmelavet Svinemørbrad med pikant ost og svøbt i parmaskinke opskrift.
Jeg er generelt set ikke ret god til at lave mad af svin svinemørbrad. Jeg kan ikke forklare hvorfor, men for mig har det en tildens til at blive lidt tørt og intetsigende. Dog har jeg altid haft stort held med at lave en fyldt svinemørbrad, gerne med pikantost og svøbt i parmaskinke. Denne opskrift på svinemørbrad, er der jeg altid ender, når der er købt svinemørbrad ind. Så hvis du er i samme hjørne med svin og svinemørbrad som mig, er der her en nem opskrift der hitter.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.
Svinemørbrad med fyld og svøbt i parmaskinke
Ingredienser
- 1 stk Svinemørbrad afpudset
- 1 spsk Smør
- 1 spsk Olie
- Salt
- Peber
- 0,5 pakke Pikant ost
- 2 pakker Parmaskinke
Sådan gør du
- Varm en pande op til høj varme, og smid olien og smørret på.
- Brun mørbraden af på alle sider.
- Tag den af, og lav et langt dybt ris ned igennem mørbraden på den lange side.
- Fyld pikant osten i.
- Bred parmaskinken ud på et skærerbræt, så skiverne overlapper hinanden og den kan dække hele mørbraden.
- Læg mørbraden på parmaskinken og rul den stramt rundt om. Brug kødnåle eller -snor til at holde det fast.
- Læg svinemørbraden i et smurt ildfast fad eller en foliebakke.
- Tilbered enten i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Eller i en grill lidt kortere tid. Ejer du et stegetermometer, brug dette og tag den ud når den har nået en kernetemperatur på 77 grader.
- Pak svinemørbraden ind i et viskestykke og lad den hvile 20 minutter før servering.