Shepherds Pie
Hjemmelavet Shepherds Pie opskrift.
Jeg ved egentligt ikke hvorfor jeg fik lyst til Shepherds Pie…Jeg har aldrig spist Shepherds Pie før, men alligevel var det ligepræcis det jeg havde lyst til. Så afsted i bilen på indkøb til Shepheds Pie, til slagteren efter lammefars, grønthandleren efter kartofler og gulerødder samt i supermarkedet efter de sidste småting! Det tog lidt længere tid end jeg havde regnet med, men jeg er yderst tilfreds med resultatet! Og det er på ingen måder sidste gang jeg laver Shepherds Pie.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Shepherds Pie
Ingredienser
Kartoffelmos
- 600 g Kartofler
- 2 Æg
- 25 g Smør
- 20 g Parmesan Ost Revet
- 2 spsk Rasp
Fyld
- 500 g Lammekød Hakket
- 2 Løg
- 2 Gulerødder
- 2 stængler Bladselleri
- 25 g Smør
- 70 g Tomatpure Koncentreret
- 1 spsk Karry
- 2 dl Rødvin
- 0,5 dl Vand
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Kartoffelmos
- Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i usaltet vand, ca. 15 minutter.
- Vandet hældes fra og kartoflerne piskes til mos med æggene og smørret.
- Mosen smages til med salt, peber & revet parmesan.
Fyldet
- Løg, selleri og gulerødder skæres i små tern og svitses i en gryde i smørret sammen med kød og karry.
- Vand, rødvin og tomatpure tilsættes, og fyldet smages til med salt og peber.
- Fyldet fordeles i bunden af et ovnfast fad.
- Kartoffelmosen kommes over og drysses med rasp, Lidt smørklatter fordeles øverst. Et godt tip, er at putte kartoffelmosen i en sprøjtepose, og sæt kartoffelmosen oven på fyldet i små toppe.
- Det ildfaste fad stilles i ovnen på midterste ribbe ca. 40 minutter ved 200 grader alm. ovn, til overfladen er gylden.