Mazarinkage
Hjemmelavet Mazarinkage (Ruth’s) opskrift.
Opskriften stammer fra min farbrors kone Ruth. Desværre er det sådan, at hvis du siger mazarinkage, forbinder folk den automatisk med den tarvelige mazarinkage fra den lokale tankstation. Men en hjemmelavet mazarinkage er langt bedre! Det er virkelig en anbefalelsesværdig formkage.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Mazarinkage (Ruth's)
Ingredienser
- 200 g Sukker
- 2 Æg
- 200 g Hvedemel
- 2,5 tsk Bagepulver
- 250 g Margarine
- 1 dl Mælk
- 3 tsk Mandelessens
- 100 g Chokolade Mørk
Sådan gør du
- Pisk sukker og æg sammen.
- Bland mel og bagepulver i.
- Smelt margarinen og bland det i sammen med mælk og mandelessens.
- Enten kan du skære chokoladen i små stykker og blande det i dejen inden bagning. Ellers kan du vente til den er bagt, og smelte chokoladen udover.
- Hæld kagen i en bradepande. Hvis du vil have en mere svampet kage, kan man dække dejen med et stykke bagepapir, og så sætte en anden bradepande ovenpå, så kagen bliver bagt under pres.
- Bag kagen i ovner ved 180 grader i 40-50 minutter.