Mayonnaise
Hjemmelavet Mayonnaise opskrift.
Før jeg blev den lykkelige ejer af en røremaskine, og har prøvet det selv. Havde jeg en overbevisning om, at det at lave sin egen hjemmelavet Mayonnaise var en umulig ting. Det var med samme æresfrygt, som da jeg skulle lave min første Bearnaise, at jeg gik i gang med min Mayonnaise. Efter jeg fik lavet min første hjemmelavet Mayonnaise, er det endnu ikke gået galt! Det viste sig, at det ikke var så svært, som jeg troede…
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Mayonnaise
Ingredienser
- 2 stk Æggeblommer Pasteruiseret
- 1 tsk Sennep God sennep, evt. grov sennep
- 1 tsk Hvidvinseddike
- 2 dl Olie Smagsneutral, evt. raps eller majsolie
- Salt
- Peber