Mandel-Vanille-Æble-Kage
Hjemmelavet Mandel-Vanille-Æble-Kage opskrift.
Denne opskrift på Mandel-Vanille-Æble-Kage stammer fra min Farmors opskrift samling. På et tidspunkt kunne man samle kort med opskrifter, i det lokale supermarked. Og ligepræcis der stammer denne opskrift på Mandel-Vanille-Æble-Kage fra. Det var på den tid, en stor ting samt en inspirationskilde i mange hjem. Som man måske kan se på arket med denne Mandel-Vanille-Æble-Kage opskrift. Har min farmor kommenteret opskriften med en rød kuglepen. Den var “god!”. Og det er den så sandeligt også. Så her kommer min farmors opskrift på Mandel-Vanille-Æble-Kage.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Mandel-Vanille-Æble-Kage
Ingredienser
- 500 g Hvedemel
- 375 g Smør evt. margarine
- 300 g Sukker
- 6 Æg
- 1 dl Mælk
- 2 tsk Vanilje Sukker
- 2 tsk Bagepulver
- 20 g Hakkede Mandler
- 2 Æbler
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet, så det kan stå og blive blød.
- Skær æblerne ud i fine stykker, så du har 2 dl.
- Alle ingredienserne - undtagen æblestykkerne og de hakkede mandler æltes sammen i et fad, eller på en røremaskine.
- Hæld massen i to aflange velsmurte fade, der rummer ca. 1,5 l. hver.
- Drys æblestykkerne og de hakkede mandler udover. Slut af med at drysse en spise ske sukker udover.
- Bag i ovnenen på midterste rille ved 175 grader i ca. 1 time.
- Når kagerne tages ud af ovnen, skal de stå i formene i ca. 10 minutter, før de tages ud.