Makroner
Hjemmelavede Makroner opskrift.
Dette er min farmors opskrift på makroner. Selvom en pose makroner ikke koster mange penge i supermarkedet. Er der altså et eller andet over at lave dem selv. Specielt fordi det ikke kræver alverden at lave sine egne makroner. Og når man nu alligevel har været i gang med at koge den klassiske danske æblegrød med vaniljeflødeskum og hele pivtøjet…så kan man næsten ikke tillade sig at købe en omgang kedelige købe makroner.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.
Makroner
Ingredienser
- 200 g Marcipan
- 400 g Sukker
- 3 Æggehvider
- 12 g Hvedemel
Sådan gør du
- En røremaskine med dejkrog er at foretrække.
- Marcipanen røres sammen med sukkeret.
- Tilsæt hvider lidt ad gangen.
- Når massen er lind tilsættes mel. Det skal kun lige samle sig.
- Hæld massen i en sprøjtepose og lav 3-4 cm store kager på bageplader.
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter