Jordbær Tærte
Hjemmelavet Jordbær Tærte opskrift.
Jeg har aldrig før begivet mig ud i en jordbær tærte…Jeg har altid syntes, at det lignede noget der var umuligt at lave. Men efter mit første forsøg på en jordbær tærte, kom min frygt til skamme. Det er faktisk ret nemt at lave sådan en jordbær tærte. Den smager fantastisk og man behøver ikke få sved på panden, eller nervøse tiks over at lave den.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.
Jordbærtærte
Ingredienser
Mørdej
- 150 g Hvedemel
- 100 g Smør
- 50 g Sukker
- 0,5 Æg Sammenpisket
Fyld #1
- 100 g Smør
- 100 g Sukker
- 100 g Marcipan
- 0,5 Æg Sammenpisket
Creme
- 0,5 portion Kagecreme http://farmorskogebog.dk/opskrifter/kagecreme/
- 2,5 dl Piskefløde
Fyld #2
- 100 g Mørk Chokolade
- 500 g Jordbær
- 1 spsk Sukker
- 1 spsk Citronsaft
Sådan gør du
Dej
- Ælt alle ingredienserne sammen til mørdejen.
- Pak dejen ind i film, og sæt den på køl i en time.
Creme
- Følg opskriften på kagecreme herfra siden, men husk kun at lave en halv portion.
- Rør piskefløden til flødeskum, og vend den i kagecremen når den er kølet af.
Fyld
- Rør smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.
Saml kagen
- Tag mørdejen ud af køleskabet. Strø lidt flormelis eller mel ud på bordet, og rul dejen ud.
- Læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter.
- Bag den ved 200 grader i almindelig ovn i 5 minutter.
- Tag den ud, og fordel fyldet på. Sæt den ind i ovnen igen og bag i 15 minutter mere.
- Tag kagen ud af ovnen, og sæt den til afkøling,
- Smelt chokoladen, og pensl den over kagen.
- Skær jordbærerne ud, og vend dem i 1 spsk sukker og citron.
- Fordel kagecremen ud over kagen, læg jordbærerne ovenpå - evt. i et smukt mønster. Og voila, kagen er færdig!