Mysli
Hjemmelavet Mysli opskrift.
Jeg er generelt bare rigtig dårlig til at spise morgenmad! Normaltvist går jeg uden mad til P-mad kl. 16, og så spiser jeg igen kl. 24 når jeg kommer hjem fra arbejde. Min kære kone har været efter mig en del, om at det ikke er sundt. Så jeg har lavet mig en “Power” Mysli, hvor jeg har prøvet at stoppe så meget energi i, at jeg kan holde det meste af dagen. Basis opskriften på denne Mysli fik jeg fra min gamle chef Pasquale Ceravolo – restauratør på Hotel Julsø. Jeg har så tweaket den en smule, så min Mysli indeholder tørrede bær og frugter, chokolade og andet.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Mysli
Ingredienser
- 150 g Havregryn
- 20 g Solsikke kerner
- 25 g Græskar kerner
- 50 g Hasselnødder
- 50 g Mandler
- 2 dl Honning
- 2 spsk Kokosolie
- 2 spsk Sesampasta Tahin
- 150 g Kokos chips tørrede
- 50 g Banan chips
- 100 g Abrikos tørrede
- 100 g Tranebær tørrede
- 250 g Chokolade Mørk
Sådan gør du
- Tænd ovner på 140 grader varmluft.
- Hak hasselnødder og mandler i passende størrelse.
- Bland i en stor skål - Havregryn, solsikke kerner, græskar kerner og de hakkede nødder.
- Rør honning, kokosolie og sesampasta i. Og giv det en god omrøring.
- Fordel det i et tyndt lag på et ark bagepapir. Og bag det i ovnen i ca. 30 min. eller til det er blevet gyldent.
- Åbn ovnen og rør godt rundt, og fordel det igen, ca. hver 5. minut.
- Tag myslien ud af ovnen. Og lad den afkøle.
- Imens hakkes de resterende ingredienser i passende stykker - Kokos chips, Banan chips, tørrede abrikoser, tørrede tranebær og chokoladen.
- Når den bagte mysli er afkølet, vendes det hele sammen i en passende beholder.